22 de pasi spre primavara…

  

  Dimineata senina intr-o zi de 22…frumos e gandul, frumosi suntem noi oamenii. Ne cuprindem de lumina si imbratisam viata. Vrem ceva palpabil dar surasul celui drag ne e de ajuns.

 Pasii ne sunt condusi de corpul obosit, ale   carui membre se misca involuntar, ne lovim de o piatra, fara sa bagam de seama, cautam confirmari in superficialitate si cu toate acestea, suntem atrasi de captivanta lume a sinelui si a binelui.

 Ireversibilitatea timpului e un proces stingher, ne incomodeaza si traim cu ,,daca as fi fost, daca as fi facut,,…fara sa realizam, ca daca pentru un moment ne-am opri si am privi acea piatra, am simti prezentul.

 Suntem angrenati in cercuri care ne strang din ce in cemai tare, ne inventam defecte, dar le omitem pe cele chiar reale, consideram ca suntem oameni simpli, lipsiti de noroc, ne acceptam soarta. Devenim monotoni, ne multumim cu putin si incercam sa fim buni in ceea ce facem, fara a privi si noi orizonturi…

 De fapt nevoile noastre sunt simplistice, vitale, dar greu de atins, caci ele isi au nucleu central, conexiunea cu oamenii, care pana la urma se rezuma la conexiunea cu un om, care sa te inteleaga atunci cand ii spui lucruri nedrepte, sa te protejeze, sa iti ofere liniste si devotament, sa stie sa te iubeasca fara sa pretinda ceva in schimb.

Ca sa fiu sincera, am intalnit bucuria intr-un moment al vietii in care nu aveam acel ,,om,,..dar am invatat sa pretuiesc ce ma inconjoara, sa acord o atentie marita detaliilor si sa ma simt implinita. Implinirea aproape completa a venit cu jumatate de an in urma si atunci am zambit.

De ce zambesti in general? De o privire fugitiva, cand esti surprins ca in tine nutresc particule de lumina, cand iti dai seama ca ai spus o prostie, cand primesti o veste buna de la cineva neasteptat, ca realizezi cat ai fost de tembel intr-o anumita situatie…sunt atatea motive..si daca nu, le inventezi…sunt semne la tot pasul…care te pot face fericit…

Viata se revarsa in iubire, abundenta, credinta, frumusete, recunostinta si gandul ca esti totul pentru cineva si pentru tine insuti.

Advertisements